Ti klassiske håndskrevne logoer

Her følger et utvalg berømte varemerker som benytter håndskrevne logoer

 

Davidoff logo design

Logo designer: Zino Davidoff 1968-1969

Zino Davidoff ble født 11. mars 1906 i Kiev og døde o 1994, 87 år gammel

Davidoff var sigarleverandør og hver eneste sigar fra selskapet bar merket med Zino’s signatur.

 

 

Ford logo design

Logo designer: Childe Harold Willis, i 1909

Ford’s sjefingeniør og designer, Childe Harlod Wills, er tilskrevet æren for å ha utviklet Ford-fonten i 1909. Den ovale bakgrunnen ble lag til i 1912 og designet har forblitt så å si urørt siden 1928. Designbyrået The Partners var ansvarlige for den siste oppdateringen av Ford-identiteten.

 

Harrods logo design

Logo designer: Minale Tattersfield i 1967, modifisert i 1984

Re-designet fra 1984 inkluderte «Knightsbridge» inn in logoen, som er Harrods London adresse.

 

Cartier logo design

Logo designer: Ukjent, laget før 1888

Cartier ble grunnlagt i Paris i 1847 av Louis Francois Cartier da han tok over virksomheten fra hans tidligere sjef.  I dag bæres Cartier-navnet av en lang rekke prestisjefylte produkter, fra klokker og smykker til lærvarer og parfyme.

 

Paul Smith logo design

Paul Smith logo design ble laget av Zena, en av Paul’s venner. Håndskrevne varemerker trenger altså ikke være autentiske signaturer. Paul Smith er en integrert del av hans selskap, han er både designer og styreformann, og er kontinuerlig involvert i alle deler av forretningsvirksomheten.

 

Olive logo design

 

Logo designer: Liquid Agency, rundt 2005

Olive er produsent av lydutstyr, med base I U.S.A.

 

Disney logo design

Dagens versjon er en videreutviklet stilisert versjon av grunnleggerens signatur som nå identifiserer et medieimperium verdt over 25 milliarder dollar i årlig omsetting.

 

Kellogg’s logo design

Logo designer:  Will Keith Kellogg, i 1906

En av verdens mest gjenkjennbare varemerker er Kellogg-logoen, og et klassisk eksempel på hvordan bruken av grunnleggerens signatur fungerer som garanti for autensitet.

 

Boots logo design

Logo designer: Jesse Boot, i 1883.

The Boots Company PLC, også kjent som Boots og finansielt markedsført som Boots The Chemists, er den dominerende apotekkjeden i Storbritannia, med utsalg de aller fleste steder i landet. I senere år har de utvidet forretningsvirksomheten fra tradisjonell apotek til også å omfatte foto-tjenester, optikk og enkelte husholdningsprodukter.

 

Stussy logo design

Logo-designer: Shawn Stussy i 1980

Stussy er et gateklesplagg-varemerke i USA. Shawn Stussy hadde allerede formet og signert surfebrett på Laguna Beach i California da han begynte å selge t-skjorter påført egen signatur.