Ny DNB Logo til Kr 2995?

Idag melder E24  at  DNB sin nye logo er lansert med kostnad på mellom 13-17 millioner kroner. Hele prosessen med å legge om til ny profil har en antatt kostnad på 150-170 Millioner. Usikker på hvor mye et årsverk koster i denne bransjen men man må jo kunne ha minst 10-15 personer ansatt på fulltid i ett år for 13-17 millioner og da blir jo dette litt dyrt..

Kunder protesterer via facebook

Bankens kunder har reagert sterk på DNBs Facebook side og diverse forum på nettet ettersom de mener regningen til slutt havner hos kundene. Det er også mange av kundene som mener de burde vært med på å bestemme ny logo og her kunne DNB gjort et PR KUPP med å lansere en logo konkurranse på sine facebook sider og latt kundene sine velge ny logo.

80 talls preg

Reklamebransjen på sin side mener logoen er for 80 talls og  gitt uttrykk for skuffelse over at det er Snøhetta et arkitektkontor som har fått oppdraget og ikke et reklamebyrå. Skjønner jo godt at det er noen reklamebyråer som kunne trengt disse millionene.

Vil det lønne seg?

Nå er det vel litt mer enn en logo som Snøhetta har designet, en fullstending grafisk profil kommer jo også med retningslinjer for logobruk, visittkort , brevpapir,skilting og muligens spesialtegner font osv men vi synes jo det er drøyt å betale 13-17 millioner for dette uansett. DNB på sin side mener de vil spare penger på lang sikt ved å samle alle dagens identiteter under en felles identitet.

Forfatter av boken -Design på Norsk-, Ole Rikard Høisæther, har følgende kommentar til saken i Dagens Næringsliv: – Store internasjonale konserner bruker store summer på nye logoer. Dette taler for at det er allment akseptert at det er en korrelasjon mellom grafisk identitet og lønnsomhet. Men jeg kan ikke vise til noen vitenskapelige artikler som belegger denne påstanden.

Kunne logoen kostet Kr2995?

Her på logodesign.no koster vår dyreste logopakke Kr 2995,- + moms, da ville DNB ha fått ti ulike forslag å velge mellom med ubegrenset med revisjoner.

Hvordan kan vi gjøre det så billig? Jo vi bruker et internasjonalt nettverk av designere som sitter i bla Bulgaria, India, Polen og Filippinene, kreative unge mennesker som har hjemmekontor og minimalt med utgifter slik at de kan levere tjenester til konkurransedyktige priser slik at vi kan levere noen av de billigste grafiske tjenestene i Norge.

Ville resultatet vært like fint?  Ja det ville vært opptil dere å bestemme men en ting er sikkert det ville ihvertfall blitt minst 12 997 005 Kroner billigere!