FAQ

Når og hvordan får jeg ferdig logo?

Når du har valgt din logo og gjort betalingen vil vi sende deg en e-post med en link hvor du kan laste ned filen.

Hvilke filformater kan jeg få?

Du kan laste ned logo i disse filformatene:

PNG

Høy oppløsning Portable Network Graphics (PNG) filformat brukes til tapsfri komprimering og for visning av bilder på nettet. Du kan også sette inn en PNG-fil i et Word-dokument for eksempel endre størrelse på det og skrive ut med vanlig skriver. Dette kan være litt forskjellig avhengig av hvilken versjon du bruker.

GIF

Disse brukes på samme måte som JPG-filer, men er komprimert enda mer, noe som gjør dem ideelle for grafikk med farger, på grunn av den høye kompresjonen bør disse filene ikke brukes på grafikk med graderinger (for eksempel fotografier). Denne filen er for Web bruk. Du kan bruke denne filen på ditt nettsted og se den med alle nettlesere.

EPS

EPS står for Encapsulated PostScript. PostScript er det universelle språket som brukes av datamaskinen, skrivere så vel som profesjonelle skrivere. Denne typen grafikk fil kan bli trukket inn i nesten alle andre program – fra Microsoft Word og PowerPoint til layout-baserte programmer som Adobe InDesign og PageMaker etc. Det kan lett reduseres eller forstørres uten tap av oppløsning og er en av de beste filene å gi til en profesjonell skriver for gjengivelse din logo på utskriften. Din printer, web-designer, silketrykk-skrivere med annet kan bruke denne typen fil, og den kan lett konverteres til andre filformater. Det er redigerbart og også fullt skalerbar om du trenger det for store skilt/banner etc.

Hvis du trenger annet fil format send e-post via kontaktskjema og fortelle oss firmanavnet og det fil formatet du trenger.

Andre vanlige filformater tilgjengelig er listet nedenfor.

AI

AI står for Adobe Illustrator. AI-filer kan bare åpnes med Adobe Illustrator eller lignende program, og kan ikke brukes av andre programmer. Det kan lett reduseres eller forstørres uten tap av oppløsning og er en av de beste filene å gi til en profesjonell printer for korrekt gjengivelse av din logo på trykksaker. Printere, web-designere, silketrykk printer, etc. kan bruke denne typen fil. De vil være i stand til å gjøre mange andre filtyper fra dette hvis de må. Det er redigerbart og også fullt skalerbar om du trenger det for store skilt/banner etc.

PSD

PSD-filer kan åpnes med Adobe Photoshop eller lignende program som PaintShopPro. Vi kan sende deg en PSD-fil som du kan bruke til å omorganisere og fargelegge ditt firmanavn, symbol og strapline separat.

JPG

Dette grafikk filen er også komprimert og kan åpne i nesten alle andre program. JPG-filer er vanligvis brukt på websider og PowerPoint-presentasjoner, og dette er fordi filene er mindre enn EPS eller TIFF-filer. De er ikke ideelle for utskrift og man kan ikke endre størrelsen uten betydelige tap av oppløsning. Denne filen er for web bruk. Du kan se den med enhver nettleser.

TIFF

TIFF står for Tagged Image File Format. Denne typen grafikk filen er komprimert, noe som betyr at det har blitt redusert og bare inneholder den viktigste informasjon. Som en EPS-fil, kan en TIFF-fil også bli trukket inn i nesten alle andre program. Imidlertid kan en TIFF-fil ikke forstørres uten tap av oppløsning, det kan bare bli redusert.

Hvordan setter jeg min logo inn i et Word-dokument?

Du vil kunne gjøre dette ved å bruke PNG-fil som du kan sette inn i et program som Word og skrive ut hvis du må.

Åpne et Word-dokumentet og gå deretter til:

Sett inn (Insert)> Bilde fra fil> rull deretter ned til Portable Network Graphics (PNG) på filtypen menyen og klikk på sett inn.

Fremgangsmåten vil variere med ulike versjoner av Word.

Den PNG-fil kan bare bli redusert, men filen er stor, så du burde ikke trenge å forstørre det for bruk til skrivepapir

Hvordan betaler jeg for en logo?

Vi godtar betaling via bankoverføring eller Paypal.

Hvordan bestiller jeg ekstra tjenester og filer?

For å bestille en ekstra fil format, et ekstra sett med endringer eller å foreta betaling for noen andre diverse tjenester, vennligst kontakt oss via kontaktskjema med bedriftens navn og fortell oss filformatet eller de endringene du ønsker.

Kan du oppdatere min eksisterende logo?

Prøv vår vektorisering-tjeneste hvis du har en eksisterende logo som ser litt sliten eller datert. Vi kan være i stand til å gi den et nytt liv. Du må ha den originale EPS eller AI redigerbar fil for å sende oss, og vi vil gi deg et tilbud innen kort tid.

Hva om jeg ønsker endringer i logoen jeg har valgt?

Hvis du vil ha oss til å gjøre endringer i logoen din, vil du ha muligheten til å fortelle oss hva du vil når du foretar betalingen. Hvis du ønsker å spørre oss om noe bare å ta kontakt via kontaktskjema.

Kan dere endre logoen etter jeg har betalt og logoen er mottatt?

Ja det kan vi, kontakt oss via kontaktskjema.

Tilbyr dere rabatter til veldedige organisasjoner?

Hvis du eller din bedrift er en registrert veldedig organisasjon vi kan være i stand til å tilby deg en rabatt på din logo. Før du bestiller kontakt oss for et tilbud.

Hva med personvernet mitt?

Informasjon, som navn, post- og e-postadresse, telefonnummer og annen informasjon om din bedrift eller organisasjon vil bare være tilgjengelig innad i vår organisasjon, og vil bli brukt utelukkende til våre formål.

Kan jeg varemerke min logo?

Det er mulig at din logo kan bli varemerkebeskyttet. Varemerkebeskyttet logo er ikke bare bildet / symbolet alene, men en kombinasjon av bilde / symbol, firmanavn, farger og layout. Rettighetene for bildet / symbolet vil beholdes av Logokompaniet og blir liggende på databasen for eventuell videre bruk. For mer informasjon se: www.patentstyret.no

Har dere etter salgsstøtte?

Ja. Kontakt oss via kontaktskjema og fortell oss hva du trenger å vite, og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe.

Hvor lang tar det å designe en logo?

Fra vi har mottatt bestillingen din, har du logo forslagene i et par dager! De fleste av våre kunder har komplett logo i løpet av 5 dager, litt avhengig av hvor fort du kan gi oss tilbakemelding på eventuelle revisjoner.

Hva om jeg ikke er fornøyd med noen de første skissene?

De fleste av våre kunder blir fornøyde med de første forslagene. Men selvfølgelig vil vi gjøre vårt ytterste for at du skal bli fornøyd i henhold til Logopakke du har valgt.

Hva om jeg aldri blir fornøyd?

Vi er sikre på at du vil bli fornøyd, men en veldig sjelden gang fungerer det ikke, og da er det ikke mye å gjøre. I så fall forsøker vi å finne en løsning som er rettferdig for begge parter.

Les mer om de ulike logo-pakkene.

Hvem eier opphavsretten til min nye logo?

Inntil vi har mottatt betaling for tjenestene har Logo Kompaniet den juridiske opphavsretten til logoen din. Etter betaling er det din egen eller bedriftens eiendom i det uendelige.

Hvordan bruker jeg min nye logo?

Logoen vil bli levert i digitalt format, og kan brukes på brevpapir, konvolutter, eller til trykk.